Foto: Michael Mintskovsky
Restorāna "Ambiente” šefpavārs Māris Pastars piedāvā nobaudīt maigi sulīgus truša gaļas gabaliņus gaisīgā baklažānu musā. Pat, ja tev nav sifona un vakuumētāja, šis garšu salikums ir improvizācijas vērts.
24Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.truša pakaļkājas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti pēc garšasgaršaugi200 mlLielvārdes Gaišais alus25 mlsojas mērce25 gDižonas sinepes25 gviršu medus1 ĒKkartupeļu ciete100 mlsausais baltvīns50 gviršu medus0.5 gab.ābols1 gab.baklažāns, liels75 mlolīveļla pēc garšassāls pēc garšasbaltie pipari pēc garšascitrona sula100 gmilti40 gsviests20 mlLielvārdes Gaišais alus šķipsnasāls pēc garšascukurs1 gab.olas baltums20 gziedputekšņi

Sagatavošana

1

Atkaulo truša gaļu, pārkaisa ar sāli, pipariem, garšaugiem, pārslaka ar eļļu, satin rullīti, ievakuumē un vāra 75 minūtes 60 grādu temperatūrā, tad atdzesē un sagriež.

2

Gatavo mērci. Katliņā vāra alu, līdz puse ir iztvaikojusi, tad pievieno sojas mērci, sinepes, medu, vāra 2 - 3 minūtes, tad iebiezina ar nelielā ūdens daudzumā iemaisītu kartupeļu cieti un atdzesē.

3

Gatavo glazētus ābolus. Katliņā uzvāra baltvīnu ar medu un uz mazas temperatūras liek vārīties šķēlītēs sagrieztu ābolu. Kad ābola šķēlītes ir vienmērīgi izsilušas, tās atdzesē.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

5

Gatavo musu. Sadursta ar nazi baklažānu, liek krāsnī un cep, līdz tas kļūst mīksts, tad pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem mīkstumu. Baklažāna mīkstumam pievieno sāli, baltos piparus, citronu sulu pēc gaumes un blendē, tievā strūklakā pievienojot eļļu. Gatavo masu izberž caur sietu, piepilda putukrējuma sifonā, liek ledusskapī atdzesēties uz 30 minūtēm.

6

Gatavo cepumus. Viendabīgā masā samīca miltus, sviestu, alu, sāli, cukuru un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Masu izveltnē, liek krāsnī uz 10 minūtēm. Tad izņem, apsmērē ar sakultu olas baltumu, uzber ziedputekšņus un cep vēl 30 sekundes.

7

Ēdienu pasniedz, sastāvdaļas izkārtojot uz šķīvja, un dekorē ar kresēm.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!