Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Lielais kārtainās mīklas pīrāgs ir ērts veids kā sagatavot karsto uzkodu lielākam skaitam ēdāju. Paēduši būs arī astoņi ēdāji. Izvēlies svaigās desiņas, kuras tev garšo vislabāk. Izmantojot desiņu gaļu, tu paātrini un atvieglo sev gatavošanu, jo gaļas garšas buķete ir jau sabalansēta. Ja tev kāda garšviela trūkst, droši pievieno citu – pēc savas gaumes.
70Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
600 gsvaigās cūkgaļas desas6 sīpolloki500 gkārtainā mīkla1 ĒKangļu sinepes6 cieti vārītas olas1 jēla ola (pīrāga apsmērēšanai)

Sagatavošana

1

Novāra cietas olas. Liek karsēties cepeškrāsni uz 175ºC. Cepšanai izvēlas lielu cepamo formu, kuru ietauko un izklāj ar cepamo papīru.

2

No svaigajām desiņām izloba gaļu un liek bļodā, tai pievieno smalki sagrieztus lokus. Pagaršo, vai visas garšvielas ir pietiekami.

3

Kārtaino mīklu sadala divās daļās. Pirmo daļu izrullē tik lielu, lai ar to varētu nosegt pannas apakšu. Ar mīklu izklāj cepamo formu, iesmērē ar sinepēm, atstājot no malām brīvus apmēram 2 cm.

4

Uz sinepēm liek trešdaļu desu gaļas (malas atstājot brīvas). Uz tās izkārto nolobītas vārītās olas. Liek tā, lai olu gali saskartos. Noklāj olas ar atlikušo gaļu. Olām jābūt pilnībā ieslēptām gaļā. Ar gaļu būs vieglāk darboties, ja rokas būs mitras.

5

Mīklas brīvās malas apsmērē ar sakultu olu. Izrullē otru mīklas pusi, lai varētu nosegt pīrāgu. Uzklāj mīklu uz pīrāga, nosedzot gaļas un olu pildījumu.

6

Malas abām mīklas pusēm cieši saspiež/saloka kopā. Pīrāgam virspusē izdara dažus dekoratīvus iegriezumus, bet nepārgriežot mīklu pušu. Pīrāgu apsmērē ar sakulto olu.

7

Liek cepties karstā krāsnī apmēram 45 minūtes, līdz pīrāgs zeltains un piepūties.

8

Pirms pasniegšanas ļauj pīrāgan atpūsties apmēram 10 minūtes, tad būs vieglāk to sagriezt šķēlēs. Pasniedz karstu vai aukstu ar salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!