Foto: Shutterstock
Lieldienu cepumi ar cukura glazūru un aprikožu pusīšu rotājumu, kas pēc skata līdzinās ceptām olām.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

konservētas aprikozes100 gsviests6 ĒKcukurs1 ola1 ĒKpiens250 gmilti gpūdercukurs3 ĒKcitronu sula

Sagatavošana

1

Mīkstu sviestu kopā ar cukuru sakuļ ar mikseri. Turpinot kult, iekuļ pienu un olas. Pievieno izsijātus miltus un iejauc mīkstu mīklu.

2

Mīklu izrulē 5 mm biezumā, ar glāzi (glāzi ņem nedaudz lielāku nekā aprikožu pusītes) izspiež aplīšus.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180*C. Cepamo veidni izklāj ar cepamo papīru un uz tās liek izspiestos cepumu aplīšus. Cep 15-20 minūtes. Atdzesē.

4

Aprikožu pusītes liek uz papīra salvetēm un nosusina.

5

Glazūra: pūdercukuru samaisa ar citrona sulu un pārziež cepumus. Centrā liek aprikozes pusīti un ļauj glazūrai sacietēt.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!