"Lieldienās svētku maltītes pagatavošanā tiek iesaistīta visa ģimene. Visbiežāk gatavoju dažādas tematiskas uzkodas – zaķus, cāļus un citus. Tās ne tikai lieliski papildina svētku galdu, bet arī ikviena ēdāja sejā raisa smaidu," stāsta TV raidījumu producente Žaklīna Cinovska, piedāvājot interesantu uzkodu svētku galdam.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

LIELDIENU OLU "CĀLĪŠIEM" UN "ZAĶĪŠIEM":10 cieti vārītas olas50 gkrievu sinepes100 gskābs krējums smilšu mīklas groziņi DEKORAM:1 sarkanā paprika1 svaigs gurķis1 burkāns1 saujaselerijas lapas pāris diļļu zariņi

Sagatavošana

1

Cieti novārītas, nolobītas olas pārgriež uz pusēm un atdala dzeltenumus.

2

Olu dzeltenumus ar dakšiņu samīca, sajauc kopā ar sinepēm un skābo krējumu.

3

Olu dzeltenumu masu liek olu baltumos, veidojot apaļu formu.

4

Pildītajai olai liek virsū "cepurīti" – olas pusīti, kurai izņemts dzeltenums.

5

No dārzeņiem izgriež dekorācijas – cālīšu actiņas, knābīšus un dekorē pildītās olas.

6

No pāri palikušās olu dzeltenumu masas veido "Lieldienu zaķīšus" – smilšu mīklas groziņus pilda ar olu dzeltenumu masu.

7

No burkāna izgriež zaķu ausis, no citiem dārzeņiem – acis un citas detaļas – dekorē "zaķīšus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!