Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīgs liellopa maltās gaļas burgers ar tomātiem, sarkanajiem sīpoliem un saldo kukurūzas mērci. Ātrā uzkoda, kuru pagatavot mājās – patiks kā mazākajiem ēdājiem, tā pieaugušajiem.
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gliellopa maltā gaļa1 sīpols1 TKVusteras mērce2 ĒKpētersīļi1 olas dzeltenums sāls pipari eļļa cepšanai PASNIEGŠANAI:4 burgeru maizītes lapu salāti8 šķēlestomāti saldskābā kukurūzas mērce4 šķēlessarkanais sīpols2 marinēti gurķi

Sagatavošana

1

Malto gaļu liek bļodā, pievieno smalki sakapātu sīpolu, Vorčesteras mērci, sakapātus pētersīļus un olas dzeltenumu. Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus un visu samaisa.

2

Maltās gaļas masu sadala četrās vienādās daļās un izveido apaļus plācenīšus burgera gaļas formā. Pirms cepšanas tos ieliek ledusskapī atdzist aptuveni 30 minūtes.

3

Uzkarsē grilpannu vai parasto pannu, ielej tajā eļļu. Kad eļļa karsta, pannā apcep gaļas burgerus – aptuveni 4-5 minūtes no katras puses, līdz gaļa gatava.

4

Burgeru maizītes pārgriež horizontāli uz pusēm un apgrauzdē tosterī vai uz pannas. Uz apakšējās maizītes puses liek salātlapu, tad 1-2 šķēles tomātus, apcepto liellopa gaļu, uzziež saldskābo mērci un tad uzliek sarkanā sīpola šķēlīti. Pa virsu sīpolam liek otru burgera maizītes pusi. Pa virsu burgeram uzliek 2-3 šķēlītes marinētā gurķa, kuras nostiprina ar uzkodu kociņu.

Padoms: ja kukurūzas mērce nav pieejama, izvēlies jebkuru citu, kas piestāvēs liellopa gaļas burgeriem, piemēram, ķiploku vai tomātu mērce.

Pasniedz kopā ar papildu porciju saldskābās mērces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!