Foto: DELFI
Mājas ēdiena burvība ir tajā, ka pats ļoti labi zini, kādi produkti izmantoti, kā arī vari pieregulēt garšas, sev tīkamāko izceļot, bet tos produktus, kas ne pārāk garšo, neizmantot vispār, tādējādi veidojot savas receptes. Šajā receptē galvenais uzsvars ir uz kvalitatīvu liellopa gaļu un aso mērci, kas sajaukta pašu virtuvē. Pagatavo jau šajās brīvdienās un baudi ar kraukšķīgiem kartupeļu frī salmiņiem!
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gmalta liellopa gaļa pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari4 burgeru maizītes4 salātlapas2 tomāti2 marinēti gurķi1 sīpols4 šķēleslabi kūstošs siers150 gtomātu pasta1 TKadžika pēc garšassāls, pipari pēc garšassvaigi zaļumi (lociņi, kinza, pētersīļi)

Sagatavošana

1

Gaļai pievieno sāli, piparus un visu kārtīgi samīca.

2

Masu sadala četrās vienādās daļās, no katras veido burgera kotleti, liek uz ar cepampapīru izklātas cepamās pannas un iepriekš uzkarsētā krāsnī cep grila režīmā 200 grādos 20 minūtes. Pēc šī laika burgeru kotletes apgriež uz otru pusi un cep vēl 20-25 minūtes.

3

Kamēr gaļa cepas, sagatavo pārējās burgera sastāvdaļas. Lai pagatavotu mērci, bļodiņā sajauc tomātu pastu, Tabasko mērci, sāli, piparus un smalki sakapātus zaļumus.

4

Burgermaizītes pārgriež uz pusēm un liek krāsnī apgrauzdēties.

5

Ķeras pie burgeru būvēšanas: uz siltās maizītes liek salātlapu, mērci, gaļu, gurķu, tomātu un sīpolu šķēles, kā arī sieru. Visu noslēdz ar otru maizītes pusi.

6

Tāpat pagatavo pārējos burgerus un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!