Foto: mosfood
Kuram gan negaršo kotletes? Vieni priekšroku dod maziņām gaļas bumbiņām, kas no bļodas pazūd zibenīgi, citiem patīk lielas un sulīgas kotletes - tādas, kas aizņem teju pusšķīvi! Šai dienai - nedaudz neparastākas kotletes, kurām tās autore, kas slēpjas aiz segvārda Ovimu, piedēvējusi itālisku noskaņu - pufīgas un sulīgas liellopa gaļas kotletes ar tomāta un mocarellas cepuri, ko rotā anšovi. Ķeramies pie darba?
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gmalta liellopa gaļa1 šķēlebaltmaize100 mlpiens1 ola100 gMocarella siers tomāti svaigs baziliks anšovi pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo kotlešu masu - malto gaļu samīca ar pienā izmērcēt maizi, pievienojot ķiploku, olu, rīvmaizi. Viss, kā parasti! Kad gaļa izmīcīta vismaz desmit minūtes, ar rokām veido kotletes un karstā, ietaukotā pannā pāris minūtes apcep no abām pusēm - līdz apraujas brūna garoziņa.

2

Apceptās kotletes kārto ar olīveļļu ietaukotā cepamtraukā. Katrai kotletei uzliek tomāta šķēli, ko pārsedz ar svaiga bazilika lapiņu. Pāri liek mocarellas siera šķēli, bet, kā punkts uz "i" - viens anšovs uz katras "cepures".

3

Kotletes liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes 200 grādos. Pasniedz ar svaigiem salātiem un olīvām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!