Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīgs liellopa gaļas pīrāgs jeb sacepums ar mīklas cepurīti. Ja to nevēlies pārlieku pikantu, izmanto mazāk piparus.
210Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.5 kgliellopa pleca karbonāde ar kaulu100 mlmilti100 mleļļa450 gsēnes2 sīpoli375 mlsarkanvīns250 mlliellopa gaļas buljons4 zariņi timiāns2 lauru lapas2 ĒKveseli pipargraudi MĪKLAI:250 mlpiens250 mleļļa2 olas360 mlmilti2 TKcepamais pulveris1 TKsāls

Sagatavošana

1

Gaļas gabaliņu apvārta miltos un apcep uz pannas eļļā, līdz gaļa ir viegli apbrūnināta. Atlikušos miltus atliek malā.

2

Tajā pašā pannā apcep sagrieztas sēnes, līdz tās ir brūnas un gandrīz gatavas. Sēnes izņem no pannas un arī atliek malā.

3

Tad pannā apcep smalkās šķēlītēs sagrieztus sīpolus, pievienojot arī atlikušos miltus, līdz tie karamelizējušies. Pielej sarkanvīnu, buljonu un sutina piecas minūtes.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

5

Apbrūnināto karbonādes gabalu liek cepamtraukā (vēlams apaļā, jo tajā tiks cepts pats pīrāgs), pievieno sēnes, sīpolus ar visu šķidrumu, timiāna zariņus, lauru lapas un pipargraudus. Trauku apklāj ar vāku vai folijas sloksni un cep 2 stundas.

6

Pēc tam, kad gaļa gatava, to izņem, nedaudz atdzesē un sagriež sīkākos gabaliņos, atbrīvojoties no kaula. Tad gaļas gabaliņus atliek atpakaļ cepamtraukā.

7

Gatavo mīklu – sakuļ pienu ar olām un eļļu. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas un pakāpeniski tajās iemaisa tikko sakulto šķidro masu, līdz iegūta viendabīga mīkla.

8

Mīklu pārlej cepamā trauka saturam. Pīrāgu liek cepeškrāsnī un cep vēl 30 minūtes, līdz mīklas cepurīte apbrūnējusi un gatava. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!