Foto: Māris Lapiņš
Tiem, kam ierastais šašliks jau kļuvis apnicīgs, laiks pievērsties kaut kam neparastākam, un kāpēc gan tas nebūtu liellopa sānu steiks ar tsatziki mērci? Svaigā jogurta mērce lieliski papildina tikko grilēto gaļu, bet Lielvārdes alus kolekcijas jaunums - Citra alus, veiksmīgi izcels svarīgākās garšas nianses marinādē.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgliellopa sānu steiks (flanksteiks) pēc garšassāls1 ĒKbrūnais cukurs50 mlgaišā sojas mērce pēc garšasdrupināti melnie pipari100 mlolīveļļa200 g10% dabīgais jogurts1 svaigs gurķis pēc garšassakapāta svaiga piparmētra sula no puscitrona pēc garšassāls un pipari1 TKcukurs1 TKolīveļļa

Sagatavošana

1

Sajauc bļodā visas marinādes sastāvdaļas un ieliec tajā gabalos sagrieztās steika šķēles. Atstāj marinēties gaļu uz stundu, noklājot trauku ar pārtikas plēvi vai šķīvi.

2

Pagatavo mērci no visām mērces sastāvdaļām.

3

Grilē steiku uz grila no abām pusēm, līdz tas viegli apbrūnējis. Noņem gaļu no grila, pagaidi 3 minūtes un tad pasniedz kopā ar pagatavoto mērci.

Recepti piedāvā "Lielvārdes Citra" alus un restorāna ''36.līnija'' šefpavāri Lauris Aleksejevs un Vasilijs Strelkovs.


Vairāk par Lielvārdes alus šķirnēm lasi www.lielvardesalus.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!