Foto: DELFI

Gaidot pavasari, pagatavo saulainu mango kūku, kas priecēs ne tikai acis un garšas kārpiņas, bet arī spoguļa atspulgu. Var teikt, ka kūkā ir tikai labas lietas, tāpēc viens gruntīgs gabals lielu postažu pirms bikini sezonas noteikti nenodarīs. Turklāt mango satur daudz kālija un C vitamīna, vairāk par mango vērtīgo sastāvu lasi šajā rakstā.

18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:160 gdateles (bez kauliņiem)2 ĒKkokosriekstu eļļa30 gkokosriekstu skaidiņas8 gIndijas rieksti3 gab.griķu galetes PILDĪJUMAM:500 gmango mīkstums400 ggrieķu jogurts150 gkļavu sīrups250 gkrēmsiers30 gželatīns1 gab.laims ŽELEJAI:250 gmango mīkstums1 ĒKkļavu sīrups10 gželatīns1 gab.laims

Sagatavošana

1

Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru.

2

Riekstus sausā pannā apgrauzdē un kopā ar gabaliņos salauztām galetēm sablendē.

3

Pievieno dateles, pielej izkausētu kokosriekstu eļļu un sablendē līdz viendabīgai masai. Ja tā šķiet par sausu, pievieno nedaudz ūdens.

4

Masu ar pirkstiem izspaida cepamajā veidnē un ieliek ledusskapī uz stundu.

5

Tikmēr uzbriedina želatīnu. Mango mīkstumu sablendē kopā ar sarīvētu laima miziņu, masu izberž caur sietu, lai atbrīvotos no kunkuļiem.

6

Pievieno krēmsieru, grieķu jogurtu, sīrupu un laima sulu, visu kārtīgi sakuļ.

7

Turpinot maisīt, pievieno uzbriedinātu želatīnu un pārlej pāri sastingušajai riekstu pamatnei.
Kūku uz pāris stundām liek ledusskapī sastingt.

8

Gatavo kūkas virskārtu. Želatīnu uzbriedina. Mango mīkstumu sablendē kopā ar laima sulu, izberž cauri sietam, pievieno kļavu sīrupu.

9

Pievieno izšķīdināto želatīnu.

10

Želeju pārlej sastingušajam mango krēmam, grezno to ar mango gabaliņiem.. Uz nakti liek ledusskapī.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!