Foto: Shutterstock
"Chili con carne" gatavošanai ierasts izmantot liellopa gaļu, bet pamēģini to aizstāt ar diētisko, malto tītara gaļu un lielāku dārzeņu daudzumu – šādi gatavots gardais čili sautējums būs liesāks un figūrai draudzīgāks.
40Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gtītara maltā gaļa1 konservētas sarkanās pupiņas bundžā1 ĒKeļļa1 konservēta kukurūza (mazā bundžiņa)400 gkonservēti tomāti bez mizas, sasmalcināti2 ķiploka daivņas1 sarkanie sīpoli0.5 sarkanā paprika1 ĒKtomātu pasta1 laims1 saujakinza0.5 čili pipars1 TKcukurs pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku kubiņos. Sīpolu un ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Kinzu sakapā. Čili piparu sakapā. Laimam norīvē mizu, izspiež sulu.

2

Pannā vai dziļā katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 2–3 minūtēm pievieno gaļu, turpina cept 5–6 minūtes, tad pievieno ķiplokus, čili piparus, tomātu pastu, cukuru, apmaisa un cep vēl 2–3 minūtes.

3

Pievieno pannas saturam papriku, cep 2-3 minūtes. Iemaisa kukurūzu, pupiņas, sasmalcinātus tomātus, laima mizu un sulu, sāli, visu apmaisa un sutina zem vāka uz nelielas uguns aptuveni 15 minūtes, līdz visas garšas ir "saprecējušās".

4

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kinzas zaļumiem. Pasniedz ar vārītiem rīsiem. Ja vēlas, var celt galdā kā ballīšu uzkodu, papildinot ar kukurūzas čipsiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!