Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Mazas, košas un garšīgas kūciņas, kurām pārmaiņas pēc virsū ziesta nevis salda sviesta glazūra, bet gan žāvēti ķirši, mandeļu skaidiņas un pavisam nedaudz marmelāde. Patīkamu saldumu kēksiņiem piešķirs receptē izmantotais medus.
60Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
MĪKLAI:150 gsviests (istabas temp.)100 gpūdercukurs2 ĒKmedus100 gmilti1 TKcepamais pulveris3 olas2 ĒKpiens VIRSKĀRTAI:30 gsviests100 gpūdercukurs4 ĒKmedus100 gmandeļu skaidiņas100 gžāvēti ķirši15 gzaļā marmelāde (smalki sagriezta) PIEDERUMI: mafinu panna 12 papīra kēksiņu formiņas

Sagatavošana

1

Gatavo kēksiņus. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190oC.

2

Bļodā liek miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri, sviestu, olas, pienu un medu. Sastāvdaļas maisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla.

3

Mīklu pēc tam vienlīdzīgi sadala starp 12 mafinu papīra formiņām, kas saliktas mafinu pannā.

4

Kūciņas cep 15-18 minūtes, līdz tās skaisti pacēlušās un stingras.

5

Gatavo virskārtu. Kamēr kēksiņi cepas, nelielā katliņā izkausē sviestu kopā ar pūdercukuru un medu. Visu kārtīgi apmaisa, un kad cukura kristāliņi izkusuši, noņem katliņu no plīts.

6

Sviesta un cukura masā iemaisa ķiršus, mandeļu skaidiņas, un marmelādi.

7

Kad kēksiņi izcepušies, pannu ņem laukā no cepeškrāsns un pa virsu tiem liek žāvēto ogu un mandeļu glazūru, vienlīdzīgi sadalot starp visām kūciņām.

8

Mafinus liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 5-10 minūtes, līdz virspuse ir zeltaini brūna.

9

Kad gatavi, ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!