Foto: Shutterstock
Mīkstas un gardas magoņmaizītes, kas būs vēl jo gardākas, ja pašu ceptas. Ēd kamēr vēl siltas, klāt piedzerot kādu glāzi auksta piena.
120Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 mlsilts piens14 gsausais raugs2 olas80 gsviests100 gcukurs2 ĒKeļļa1 TKsāls550 gmilti100 gmagoņu sēkliņas1 sakulta ola

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo ieraugu mīklai – traukā lej pienu, pievieno tam cukuru, raugu un divas ēdamkarotes no nepieciešamajiem miltiem. Kad ieraugs izveidojies, lielā bļodā pārliek tā masu, pievieno izkausētu sviestu, olas, sāli un pārējos miltus. Mīklu samaisa.

2

Samaisīto mīklu ar rokām izmīca uz galda virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, vismaz 10 minūtes. Kad mīkla kļuvusi elastīga, to pārliek atpakaļ bļodā, kas ieziesta ar eļļu. Mīklai ļauj uzrūgt tik ilgi, līdz tā dubultojusies apjomā.

3

Kad mīkla uzrūgusi, to pārliek uz virsmas, kas izkaisīta miltiem, nedaudz pamīca un izrullē taisnstūra formā. Mīklai virsū saber magoņu sēkliņas. Ja magones gribas vairāk, droši var izmantot vēl.

4

Ar magonēm apklāto mīklu sarullē gareniski ruletē. Tad sagriež ar nazi aptuveni 1,5 centimetru biezās ripiņās, lai veidotos bulciņu rimbuļi. Bulciņas izkārto uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru.

5

Magoņmaizītes noliek maliņā un ļauj tām vēl nedaudz uzrūgt. Pēc tam apsmērē ar sakultu olu un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C. Cep 15–25 minūtes, līdz bulciņas zeltainas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!