Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Maltīte būs daudz gardāka, ja sviestmaize, kuru pagatavosi, būs no pašceptas maizītes. Izrādās, arī apaļos beigeļus izcept nemaz nav tik grūti, to pufīgums slēpjas gatavošanas niansē - maizītes pirms cepšanas tiek pavisam īsu mirkli apvārītas ūdenī. Ir vērts pamēģināt!
45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
500 gmilti1 ĒKpūdercukurs1 TKsāls7 gsausais raugs2 ĒKsaulespuķu eļļa1 gab.olas dzeltenums1.5 ĒKsezama sēkliņas

Sagatavošana

1

Miltus ber bļodā, piemaisa tiem klāt pūdercukuru, sāli un raugu. Pēc tam pielej 300 ml silta ūdens, eļļu un sastāvdaļas kārtīgi samaisa, lai veidotos bieza mīkla.

2

Mīklu mīca 5-10 minūtes, līdz tā ir vienmērīga un elastīga. Mīklu sadala desmit gabaliņos.

3

Katru mīklas gabaliņu izmīca apaļā formā, bet mazā kukulīša vidū ar pirkstu izveido caurumu. Beigeļus liek uz ar miltiem apkaisītas cepamās pannas un ļauj tiem uzrūgt.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC.

5

Lielā katliņā lej ūdeni un uzvāra. Katlā liek pa trim četriem beigeļiem, un apvāra aptuveni 15-30 sekundes, līdz beigeļi vidū pacēlušies.

6

Ar lielu, caurumotu servēšanas karoti maizītes ceļ laukā no katla un liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un ietaukota ar sviestu vai nedaudz eļļu.

7

Olas dzeltenumu sakuļ krūzītē, pievienojot arī ēdamkaroti ūdens, bet pēc tam uzsmērē virsū maizītēm. Kad tas izdarīts, beigeļus pārkaisa ar sezama sēkliņām.

8

Maizītes cep 15-20 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas.

9

Kad tās gatavas, ceļ nost no cepamās pannas un liek uz virtuves dēlīša vai šķīvja atdzist.

Beigeļus var ēst siltus vai atdzisušus, pārziestus ar sviestu, svaigo sieru, lasi un citām sastāvdaļām.

Labu apetīti!

Tasty.lv padoms: maizītes var apkaisīt ne tikai ar sezama sēkliņām – garnēšanai var izmantot arī magoņu sēkliņas, saulespuķu sēkliņas un pat auzu pārslas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!