Foto: Shutterstock

Protams, vienkāršāk ir aiziet uz veikalu un nopirkt saldējumu, bet daudz interesantāk un garšīgāk, ja saldējums tapis pašu rokām mājās! Šai receptei, ko atradām laikrakstā Latgales Laiks, nav nepieciešama saldējuma gatavošanas ierīce.

180Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 mltrekns saldais krējums5 olu dzeltenumi500 gzemenes4 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Saldo krējumu saputo ar trīs ēdamkarotēm cukura - stingrās un gaisīgās putās.

2

Atlikušo cukuru pievieno olu dzeltenumiem un ar karoti maisa 3-5 minūtes.

3

Zemenes sablendē viendabīgā masā.

4

Visas trīs masas sajauc kopā un liek lēzenā saldēšanas traukā. Saldējumu liek saldētavā. Ik pēc 20-30 minūtēm trauku izņem no saldētavas un apmaisi ar dakšiņu vai putojamo slotiņu, viegli uzputojot - tas jādara, lai saldējums būtu krēmīgs un neveidotos ledus kristāli.

Saldējums būs gatavs pēc trīs stundām. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!