Foto: Shutterstock
Sātīgai maltītei pagatavota, iepriekš majonēzē un adžikā marinēta, krāsnī cepta vista ar zeltainām kartupeļu šķēlēm.
70Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 vista8 gab.kartupeļi5 gab.sīpoli6 gab.ķiploka daiviņas200 gmajonēze20 gadžika sāls garšvielas eļļa100 gsiers

Sagatavošana

1

Majonēzi, adžiku, ķiploku un garšvielas samaisa. Mērcē iemērc vistu un marinē 20 minūtes.

2

Kartupeļus un sīpolus sagriež ripās. Sieru sarīvē.

3

Cepamo veidni ieziež ar sviestu. Pa vidu veidnei liek sīpolus, uz tiem vistu, apkārt apliek kartupeļu pusītes.

4

Traukā, kur marinējās vista pievieno 2 glāzes karsta ūdens, pievieno nedaudz sāls, samaisa un pārlej kārtojumu.

5

Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40 – 45 minūtes 220 *C.

6

Īsi pirms cepšanas beigām kartupeļus un vistu pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

Iesūtīja: Kariina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!