Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Bagātīgām pusdienām vajag vien nedaudz gaļas un kādu atbilstošu piedevu. Tāpēc garie linguine makaroni (kas, starp citu, atgādina spageti), papildināti ar cukīni nūdelēm un maltās gaļas bumbiņām tomātu mērcē, būs tieši laikā, lai pabarotu ne tikai sevi, bet arī visu ģimeni.

90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKolīveļļa1 mazs sīpols1 ķiploka daiviņa2 ĒKpētersīļi (sakapāti)350 gtītara maltā gaļa690 gtomātu mērce (piemēram, 'soffritto passata')150 g'linguine' makaroni2 cukīni, nelieli4 ĒKParmezāna siers (sarīvēts)

Sagatavošana

1

Dziļā pannā uzkarsē pusi no nepieciešamās olīveļļas. Pievieno lielos gabaliņos sagrieztu sīpolu un saspiestu ķiploka daiviņu. Visu apcep 5-6 minūtes, lai sīpols un ķiploks kļūtu mīksti.

2

Pētersīļus kārtīgi iejauc tītara maltās gaļas masā. No maltās gaļas uztaisa sešas lielas bumbiņas. Maltās gaļas bumbiņas liek uz pannas un apcep, līdz no katras puses tās ir viegli brūnas.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

4

Maltās gaļas bumbiņas turpat pannā pārlej ar tomātu mērci un, ja ir vēlme, pievieno arī mazliet sāli un piparus. Pannu pārsedz ar kādu folijas sloksni vai pannas vāku un liek iekšā cepeškrāsnī. Maltās gaļas bumbiņas cep aptuveni stundu.

5

Kamēr gaļa gatavojas, pēc norādījumiem uz iepakojuma izvāra linguine makaronus.

6

Ar žuljēna mizojamo nazīti cukīni sagriež strēmelēs. Cukīni nūdeles saber caurdurī un tām pa virsu nokāš izvārītos makaronus. Nūdelēs iemaisa atlikušo olīveļļu.

7

Makaronus un cukīni nūdeles saliek bļodiņās. Pa virsu tiem izkārto tītara gaļas bumbiņas un bagātīgi uzliek tomātu mērci. Visu apkaisa ar Parmezāna sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!