Foto: DELFI
Rudens un ziemas sezonā jo īpaši jāpiedomā pie tā, kā iemānīt uzturā vairāk dārzeņu. Maltās gaļas mērce ir īstens ''comfort food'', taču, papildinot to ar dārzeņiem, iegūsi arī pilnvērtīgāku maltīti.
25Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 sīpols3 ķiploka daivas2 burkāni1 cukīni500 gmaltā gaļa pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari1 TKpaprika pulveris100 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Nomizo un smalkos gabaliņos sagriež sīpolus. Sakapā nomizotas ķiploka daivas. Nomizo un sarīvē burkānus. Sarīvē cukīni.

2

Sakarsē pannu ar eļļu. Uz lēnas uguns apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno burkānus un apcep tos mīkstus.

3

Tad kārta pannas saturu papildināt ar malto gaļu. Apcep to brūnu, ik pa brīdim apmaisot un sadalot to mazākos gabalos.

4

Kad gaļa jau apcepusies pievieno sakapāto ķiploku, cukīni, garšvielas un dažas minūtes pacep.

5

Pielej saldo krējumu un ļauj zem vāka mērcei pasautēties. Kad krējums sabiezējis, mērce ir gatava.

Mērci pasniedz ar vārītiem griķiem, makaroniem, rīsiem, kartupeļiem vai ko citu pēc savām vēlmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!