Foto: DELFI

Kuram gan negaršo kotletes? Mūsmājās tas ir ļoti iecienīts "komforta" ēdiens, ko novērtē gan pieaugušie, gan bērni. Izņemot mani, kam jāstāv pie plīts un jācep. Tādēļ nereti mēdzu meklēt citus variantus, kā pagatavot malto gaļu, saglabājot "kotlešu sajūtu". Šonedēļ mūsmājās tapa maltās gaļas sacepums, kura pamatā ir kotlešu masa, ko papildināju ar tomātiem un mocarellu.

Šī ēdiena burvība ir ne tikai izcilā garša, bet arī fakts, ka nav jāstāv pie plīts. 10 minūtes sagatavošanas darbu, pārējo padara cepeškrāsns! Sacepums ļoti labi garšo kopā ar gaisīgu kartupeļu biezputru un štovētiem kāpostiem, bet tikpat labi tas garšotu arī ar svaigajiem salātiem.

Pie darba?!

40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gcūkgaļas maltā gaļa500 gliellopa maltā gaļa2 olas3 palieli kartupeļi pēc garšassāls, pipari, garšvielas50 gsaulē kaltēti tomāti1 liels sīpols100 gmocarellas siers

Sagatavošana

1

Ieslēdz cepeškrāsni un noregulē uz 225 grādiem.

2

Sīpolu smalki sagriež un nedaudz apcep pannā. Galvenais nepārcensties - sīpoliem jābūt viegli caurspīdīgiem, ne apbrūnējušiem.

3

Nomizo kartupeļus un uz smalkās rīves sarīvē.

4

Saulē kaltētus tomātus, kas pirms tam izmērcēti, sagriež sīkos gabaliņos.

5

Lielā bļodā samaisa kartupeļus, tomātus un sīpolu, pievieno gaļu un pāris olas. Pievieno pēc garšas sāli un piparus, kā arī citas garšvielas, ja šķiet, ka nepieciešams. Šim sacepumam ideāli piestāvētu arī svaigie zaļumi - smalki kapāti pētersīļi, baziliks, nedaudz koriandra, tomēr šajā reizē es tos neliku.

6

Masu samīca, lai viss kārtīgi sajauktos. Ņem ne pārāk augstu cepamtrauku un liek tajā sagatavoto masu. Visu izlīdzina un ievieto sakarsētajā cepeškrāsnī.

7

Cep aptuveni 25 minūtes, tad izņem trauku no krāsns, pāri kārto šķēlēs sagrieztu mocarellas sieru. Noregulē karstumu uz 250 grādiem un liek cepties vēl 10 minūtes. Es mēdzu pēdējās minūtes cepeškrāsni pārslēgt grila režīmā - lai iegūtu kraukšķīgu garoziņu, bet bez tā var iztikt.

Un viss! Ceļ maltīti galdā un gardu muti apēd. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!