Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu, gardu kūku, piemēram, šo siera kūku ar žāvētu augļu pamatni. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
PAMATNEI:120 gžāvētas aprikozes120 gžāvētas dzērvenes200 glazdu rieksti KRĒMAM:2 olas130 gbrūnais cukurs1 apelsīns8 gželatīns400 gFiladelfijas siers DEKORĒŠANAI: svaigas vai saldētas ogas

Sagatavošana

1

Samaļ riekstus, žāvētas aprikozes un dzērvenes. Iegūto masu ieklāj kūkas formā, veidojot pamatni. Sastāvdaļas norādītas kūkas formai, kuras diametrs ir 19 cm.

2

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, bet dzeltenumiem pievieno cukuru un kuļ, līdz izveidojas bieza, krēmīga masa.

3

Izspiež apelsīna sulu un pievieno tai želatīnu. Pagaida, kamēr želatīns uzbriest, tad sakarsē, pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz sakuļ.

4

Olu dzeltenumu masai pievieno Filadelfijas sieru un iecilā olu baltumus.

5

Krēma masu lej formā un liek ledusskapī uz pusotru 1,5 stundu, lai sastingst.

6

Kūku pasniedz dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām.

Aikāgaršo padoms! Ja nav pieejams gana jaudīgs blenderis, riekstus ieber dvielī un sasmalcini, sitot ar smagāku priekšmetu, bet žāvētos augļus sakapā ar nazi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!