Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garšvielām bagāts konservētais gardums, kurā asais mijas ar saldo. Čatnijs ir viens no Dienvidāzijas gardumiem, kas ir ļoti līdzīgs ievārījumam – ziežams uz maizītēm, pasniedzams pie uzkodām, gaļas ēdieniem un rīsu ēdieniem.
70Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 ĒKaugu eļļa1 gab.liels sīpols1 gab.sarkanā paprika1 gab.sarkanais čili pipars3 gab.ķiploka daiviņas1.5 TKrīvēts ingvers1 ĒKkoriandra sēklas0.5 TKkurkuma1 gab.kanēļa standziņa2 gab.lieli mango1 gab.neliels ananass1 TKsāls200 gpūdercukurs vai Muskovado cukurs150 mlābolu etiķis

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Pievieno tai sasmalcinātu sīpolu un cep ar uzliktu vāku aptuveni desmit minūtes.

2

Pēc tam pievieno sīpoliem sasmalcinātu papriku, čili piparu, kuram izņemtas sēkliņas, saspiestas ķiploku daiviņas, ingveru, saberztas koriandra sēkliņas, kurkumu un kanēļa standziņu. Visas sastāvdaļas dažas minūtes apcep.

3

Ņem mango, nomizo un mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. To pašu izdara ar ananasu. No diviem lieliem mango vajadzētu iegūt aptuveni kilogramu augļa mīkstuma, bet ananasa – 500 gramus.

4

Mango un ananasa gabaliņus liek katlā pie garšvielām, pievieno sāli, cukuru un ābolu etiķi. Visu sautē aptuveni 45-60 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz masa ir bieza un no tās izdalās sīrups.

5

Kad čatnijs gatavs, to liek siltās, sterilizētās burciņās. Burku vāciņus cieši noslēdz, apgāž otrādi un ļauj konservētajam gardumam atdzist.

Labu apetīti!

Tasty.lv padoms: čatniju noslēgtu burciņās glabā vēsā vietā vai ledusskapī un izlieto mēneša laikā. Ja nav pieejamas visas nepieciešamās garšvielas, asumam var izmantot vienu līdz divas ēdamkarotes karija pastas vai pulvera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!