Foto: Shutterstock
Mannas pīrāgs ar āboliem - saldumam pie tējas vai kafijas.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 glāzeskābs krējums1 glāzecukurs0.5 TKsoda etiķis1 glāzemanna2 ĒKsviests1 glāzepiens1.5 glāzemilti2 gab.āboli0.5 glāzecukurs kanēlis

Sagatavošana

1

Pildījums: ābolus nomizo un ar cukuru ½ glāze (ja āboli skābi, ja saldi tad mazāk) kanēlis, kanēli sasautē, bet tā, lai paliek gabaliņi.

2

Mīkla: mannu pārlej ar nedaudz siltu pienu un ļauj uzbriest 30 minūtes. Krējumu sakuļ ar cukuru, tad pierīvē sviestu, pievieno dzēstu sodu (dzēsta ar 9% etiķi), uzbriedināto sodu, miltus un rūpīgi samaisa. Mīklā iemaisa ābolus.

3

Mīklu ielej ietaukotā cepamā veidnē un cep 180-200*C 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka skaliņu.

Iesūtīja: Lidija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!