90Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1 glāzeskābs krējums1 glāzecukurs0.5 TKsoda etiķis1 glāzemanna2 ĒKsviests1 glāzepiens1.5 glāzemilti2 gab.āboli0.5 glāzecukurs kanēlis
Sagatavošana
1
Pildījums: ābolus nomizo un ar cukuru ½ glāze (ja āboli skābi, ja saldi tad mazāk) kanēlis, kanēli sasautē, bet tā, lai paliek gabaliņi.
2
Mīkla: mannu pārlej ar nedaudz siltu pienu un ļauj uzbriest 30 minūtes. Krējumu sakuļ ar cukuru, tad pierīvē sviestu, pievieno dzēstu sodu (dzēsta ar 9% etiķi), uzbriedināto sodu, miltus un rūpīgi samaisa. Mīklā iemaisa ābolus.
3
Mīklu ielej ietaukotā cepamā veidnē un cep 180-200*C 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka skaliņu.
Iesūtīja: Lidija
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit