Foto: Shutterstock
Manti - tā armēņi dēvē lielus pelmeņus. Sautēti tomātu mērcē un pasniegti ar aromātisku jogurta mērci tie ir apetīti rosinoši un bezgala gardi.
22Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

MĪKLAI:225 gkviešu milti+virsmas pārkaisīšanai0.5 TKsāls2 TKolīveļla125 mlūdens1 gab.ola PILDĪJUMAM:150 gjēra maltā gaļa1 gab.sīpols, nomizots un sakapāts1 saujapētersīļi, sasmalcināti pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari,malti PIPARMĒTRU-ČILI EĻĻAI:80 mlolīveļļa2 TKpiparmētra, kaltēta2 TKmalts čili pulveris1 gab.konservēti tomāti, bundža2 gab.ķiploka daiviņas,nomizotas un sakapātas1 TKcukurs pēc garšassāls PASNIEGŠANAI: bezpiedevu jogurts

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Bļodā miltus sajauc ar sāli. Bļodas vidū izveido iedobi, kurā iesit olu un ielej eļļu. Sāk maisīt mīklu, pakāpeniski pēc vajadzības pievienojot ūdeni. Mīklai ir jābūt mīkstai, bet ne ķēpīgai. Pārkaisa darba virsmu ar miltiem, liek mīklu uz virsmas un mīca aptuveni 5 minūtes, līdz tā ir elastīga. Sadala mīklu četrās daļās, pārklāj ar virtuves dvieli un ļauj tai "atpūsties" aptuveni 20 minūtes.

2

Gatavo pildījumu. Sajauc visas sastāvdaļas viendabīgā masā.

3

Gatavo aromātisko eļļu. Pannā saskarsē eļļu, pievieno piparmētras un čili pulveri un karsē aptuveni 1 minūti. Nolej eļļu no pannas kādā trauciņā, atstājot pannā aptuveni 2 ēdamkarotes eļļas.

4

Gatavo tomātu mērci. Pannā liek ķiplokus, pēc brīža pievieno sasamalcinātus tomātus, cukuru, sāli, piparus un sautē aptuveni 5 minūtes.

5

Gatavo pelmeņus. Izrullē mīklu aptuveni 2 mm biezu un sagriež 4x4 cm kvadrātos. Katra kvadrāta vidū liek 1/2 tējkaroti pildījuma. Ar ūdenī vai sakultā olā samērcētu otu pārsmērē mīklas kvadrātu malas un veido pelmeņus. Gatavos pelmeņus liek uz miltiem izbārstītas virsmas.

6

Katlā uzkarsē ūdeni, pievieno sāli. Verdošā ūdenī liek pelmeņus un vāra aptuveni 3-4 minūtes, līdz tie uzpeld virs ūdens. Nosmeļ pelmeņus, notecina lieko ūdeni un liek tos pannā ar tomātu mērci. Karsē pelmeņus tomātu mērcē aptuveni 2 minūtes.

7

Liek pelmeņus dziļajos šķīvojos, pārlej ar jogurtu, pārslaka ar čili-piparmētru eļļu un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!