Foto: Shutterstock
Picu var izcept ne tikai ar ierasto rauga mīklu. Tās vietā var pagatavot ne mazāk gardo puķkāpostu un mandeļu miltu mīklu. Šo pamatni, protams, var izmantot jebkura veida picai, bet šoreiz piedāvājam klasisko Margaritas picas salikumu - tomāti, mocarella un baziliks.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĪKLAI:1 puķkāposts (apmēram 750 g)100 gmandeļu milti2 olas1 TKraudene (kaltēts)1 TKbaziliks (kaltēts) šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari1 ĒKeļļa (cepšanai) PICAI:4 ĒKtomātu mērce2 mocarellas bumbas1 saujaķirštomāti1 svaiga bazilika zariņš

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Sadala puķkāpostu rozetēs un liek svaigu, neapstrādātu blendera traukā, sablendē smalkos gabaliņos, izber uz sagatavotās cepamās plāts un izlīdzina vienmērīgā slānī. Liek karstā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.

3

Izņem puķkāpostus no krāsns, ļauj nedaudz atdzist. Cepeškrāsni turpina karsēt uz 240°C.

4

Pēc tam puķkāpostus ieber virtuves dvielī un, izveidojot ciešu pauniņu, izspiež no tiem sulu. Nosusinātos puķkāpostus liek bļodā, uzirdina, pievieno mandeļu miltus, kaltētu raudeni, baziliku, olas, sāli un svaigi maltus melnos piparus, labi izmaisa.

5

Apaļu pannu, kas piemērota picas cepšanai, izklāj ar cepamo papīru, ietauko ar eļļu un pa virsu klāj sagatavoto puķkāpostu mīklu. Ar karotes apakšu izlīdzina un piespiež mīklu pie pannas, veidojot blīvu, vienmērīgu picas pamatni. Liek karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes, līdz picas pamatne zeltaina.

6

Izņem picas pamatni. Uz tās smērē tomātu mērci, pa virsu liek šķēlēs sagrieztu mocarellu, šķēlītēs sagrieztus ķirštomātiņus, kapātus svaigā bazilika zaļumiņus, uzmaļ melnos piparus.

7

Liek picu karstā krāsnī un cep 8-10 minūtes, līdz tomāti apcepušies un siers izkusis. Pasniedzot pa virsu uzliek papildu svaigus bazilika zaļumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!