Foto: Shutterstock
Lepnam galdam - marinēti dārzeņi viesībām kopā ar grauzdētu franču maizi.

Visu gatavo lēzenā šķīvī, kas labi izskatās arī uz galda.

13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 gab.artišoki4 gab.tomāti1 gab.cukini gab.sīpoli1 gab.sarkana paprika1 gab.zaļa parika1 gab.ķiploka daiviņa eļļa lauru lapa100 gvīna etiķis cukurs sāls1 gab.timiāna zariņš

Sagatavošana

1

Artišokus novāra sālsūdenī, noņem lapas un vidu sagriež četrās daļās.

2

Tomātiem noņem mizu (var arī ar visu mizu, tad griež četrās daļās), izņem sēklas. Cukini šķēlēs, apcep eļļā. Papriku četrās daļās (bez sēklām) un apcepina.

3

8 mazi sīpoliņi vai 3 lieli, ja lieli sīpoli, tad sagriež gredzenos. Ķiploku sagriež plānās ripiņās.

4

Visus dārzeņus smuki saliec traukā - kā nu pašai patīk - vienus vienā malā, citus - citā, vai visus pamīšus un sīpolu gredzenus virsū. Nu, vienalga, kā patīk. Klāt pieliek lauru lapu.

5

Eļļu sajauc ar etiķi, cukuru, sāli (es vēl ūdeni nedaudz pieleju, lai vairāk marinādes sanāk). Pārlej visam pāri. Ja sausais timiāns, tad arī jaucu marinādē. Ja zariņš, tad vienkārši uzlieku virsū.

6

Labāk ievelkas, ka traukam pārliek pāri kādu vāku. Parasti marinē iepriekšējā vakarā. Var arī svinību rītā, tad būs maigāki.

7

Tā arī liec uz galda visu šķīvi ar visu marinādi.

Klāt labi iet franču maize. Ja arī to gribas pikantāku, tad var to pacept ar zaļumu sviestu. Vislabāk tad pirkt ir tās "ne līdz galam izceptās" maizes (es nezinu, kā pareizi sauc, iegriez to ne līdz galam kā rikas slīpi griež un tajās vietās iesmērē pašas sakultu sviestiņu (sablendē vai sakuļ kopā sviestu, dažādus zaļumus (dilles, pētersīļi, mazie lociņi) zaļumus un izspiestu ķiploku). Šo cep 180*C minūtes astoņas.

Iesūtīja: kristii

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!