Foto: Shutterstock
Marinēti sīpoli ir lieliska piedeva pie siļķes, mazsālīta laša, dažādām gaļas uzkodām un sviestmaizēm, šašlika un steika. Īpaši dekoratīvi izskatās marinēti sarkanie sīpoli. Sīpolu veidus var arī jaukt un izmantot gan sarkanos, gan dzeltenos sīpolus.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 vidēji lieli sīpoli saujakapāti zaļumi (dilles, pētersīļi) šķipsnamelnie pipari2 TKcukurs1 TKsāls3 ĒKābolu etiķis2 ķiploku daiviņas5 ĒKeļļa2 lauru lapas

Sagatavošana

1

Notīra un sagriež plānos gredzenos vai pusgredzenos sīpolus. Sakapā pēc izvēles zaļumus (dilles vai pētersīļus).

2

Sīpolus liek dziļā bļodā, samaisa ar zaļumiem, svaigi maltiem melnajiem pipariem, cukuru un sāli. Pa virsu uzliek lauru lapas. Pāri lej etiķi un izmaisa.

3

Katliņā ielej eļļu un sakarsē kopā ar ķiploka daiviņām. Karstu eļļu lej pāri sīpoliem, izmaisa. Kad sīpoli atdzisuši, izņem lauru lapas, ķiploku, liek burciņā un glabā ledusskapī. Izmanto pēc vajadzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!