14Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
500 gliellopa fileja2 ĒKeļļa pēc garšassāls čimičuri mērce, pasniegšanai MARINĀDEI, UZ 1KG GAĻAS500 mlūdens1 gab.sīpoli3 gab.smaržīgie pipari1 gab.lauru lapas1.5 ĒKcukurs1.5 ĒKsāls100 mletiķis 3%3 gab.ķiploks, daiviņas1 gab.rozmarīns, zariņš
Sagatavošana
1
Vispirms pagatavo marinādi: ūdenī vāra sagrieztus sīpolus, piparus, lauru lapu, ķiplokus, pievieno etiķi, rozmarīnu, cukuru, atdzesē.
2
Gaļu liek traukā, pārlej marinādi, lai gaļa būtu segta, un marinē 1–2 dienas.
3
Pēc tam gaļu no marinādes izņem, ieberž ar sāli, apcep minūti no katras puses pannā, iepriekš sakarsētā eļļā.
4
Liek iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, cep vēl aptuveni 10–12 minūtes, pa reizei aplaistot ar marinādi, līdz gaļa gatava.
5
Pasniedz ar atsvaidzinošo čimičuri mērci, ko pagatavo, sekojot šīs receptes norādījumiem.
Padoms: cepeti var gatavot arī uz grila.
Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit