Foto: Publicitātes foto

Izsmalcināta uzkoda, kuru baudīt kopā ar mazu glāzīti degvīna. Tuvojoties degvīna dzimšanas dienai, kas ir janvāra beigās, Haralds Saušs, restorāna Kaļķu vārti pavārs īpaši Tasty.lv sarūpējis gardas uzkodas recepti. "Zivju cienītājiem šī uzkoda paliks prātā uz ilgu laiku, jo tā īpaši izceļ degvīna aromātu," norāda Haralds.

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
250 gzandarta fileja1 ola25 gvalriekstu maize25 gsāls13 gcukurs1 laims

Sagatavošana

1

Zandartam notīra zvīņas un izfilē. Traukā ieber sāli, cukuru un ierīvē laima mizu. Ar sagatavoto sālījumu iesāla zandarta fileju un liek to ledusskapī uz divām stundām.

2

Atdala olu baltumu no dzeltenuma, dzeltenumu ievakumē un nogatavina cirkulatorā 64 grādos 40 minūtes. Nebēdā, ja nav cirkulatora, tad olu dzeltenumu ieliek katliņā un, maisot ar putojamo karoti, karsē līdz temperatūra sasniegusi 64 grādus (to palīdzēs noteikt virtuves termometrs).

3

Valriekstu maizi liek saldētavā uz 30 minūtēm. Kad maize ir sastingusi, sagriež ļoti plānās šķēlēs, izkārto uz metāla paplātes, pārsmērē ar olīveļļu un cep krāsnī 165 grādos piecas minūtes. Zandartu griež plānās šķēlēs, kārto uz šķīvja, dekorē ar olu dzeltenumu un maizes šķēlītēm. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!