Foto: Vida Press
Mīksts biskvīts, kas piesūcināts ar medainu citronu sīrupu, un svaigas ogas kā punkts uz "i" - tāda ir šī kūka, izmēģini! Šī recepte piemērota arī tiem, kuriem ir glutēna nepanesamība.
120Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
BISKVĪTAM:250 gmīksts sviests250 gcukurs3 olas250 gmaltas mandeles pāris pilieni vaniļas ekstrakta miziņa un sula no viena citrona2 ĒKpiens125 gsmalki kukurūzas putraimi1.5 TKcepamais pulveris bez glutēna SĪRUPAM: sula no diviem citroniem6 ĒKmedus pūdercukurs DEKORĒŠANAI: svaigas ogas un piparmētras CEPŠANAI: 23 cm diametra cepamforma, ieziesta ar sviestu. Pamatnē ieklāts cepampapīrs

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

2

Ar mikseri puto sviestu, līdz tas kļūst krēmīgi gaisīgs. Putojot pievieno cukuru un pamazām lej klāt saputotas olas.

3

Iemaisa mandeles, pienu, vaniļu, citrona miziņu un sulu, kukurūzas putraimus un cepamo pulveri.

4

Mīklu lej cepamformā, nolīdzina un liek cepeškrāsnī. Cep 50-60 minūtes, līdz gatava. Gatavību pārbauda ar kociņu - kad mīkla vairs nelīp pie irbulīša, biskvīts ir gatavs. Ja cepeškrāsns ir pārāk karsta un biskvīts sāk strauji apbrūnēt, pēc 30 minūšu cepšanās kūku pārsedz ar foliju. Gatavo biskvītu izņem no krāsns un atstāj cepamtraukā.

5

Lai pagatavotu sīrupu, pannā lej citrona sulu, pievieno medu un pūdercukuru. Maisot karsē, līdz cukurs un medus izkusis un izveidojies sīrups.

6

Pusi sīrupa ar karoti pārziež biskvītam, kamēr sīrups un kūka vēl ir karsti.

7

Pāri kārto ogas. Atlikušo sīrupu vēlreiz uzkarsē un pārslaka pāri ogām. Dekorē ar svaigām piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!