Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Klasiskais itāļu saldētais deserts – semifreddo. Pagatavots no jogurta, olu dzeltenumiem un svaigām avenēm.

270Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
150 gavenes2 ĒKupeņu liķieris425 gcitronu jogurts4 olu dzeltenumi90 gmedus300 mlsaldais krējums60 gsadrupināti "amaretti" cepumi DEKORĒŠANAI:150 gavenes2 sadrupināti "amaretti" cepumi

Sagatavošana

1

Laicīgi sagatavo gareno maizes vai kēksa cepšanas veidni, ko izklāj ar foliju, pārtikas plēvi vai cepamo papīru.

2

Bļodiņā saber avenes un pārlej ar upeņu liķieri. Ļauj tām ievilkties.

3

200 gramus no nepieciešamā jogurta ielej veidnes pamatnē.

4

"Tasty" padoms: ja veikalā nevari atrast citronu garšas jogurtu, pagatavo pats – pievieno bezpiedevu jogurtam rīvētu citronu miziņu un nedaudz citronu sulas.

5

Olu dzeltenumus liek bļodiņā, pievieno medu un kārtīgi sakuļ, līdz masa ir gaiša. Tad olu masā iecilā saputotu saldo krējumu un atlikušo jogurtu. Pēc tam pievieno avenes ar visu liķieri, sadrupinātos cepumus un masu viegli samaisa.

6

Masu ieklāj veidnē, virsū jogurtam. Semifredo liek saldētavā un saldē 4 stundas.

7

Pasniedzot apgāž veidni otrādi uz liela šķīvja. Dekorē ar avenēm un sadrupinātiem amaretti cepumiem.

8

Desertu pasniedz, sagrieztu šķēlēs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!