Foto: Shutterstock
Mežacūkas cepetis ar dzērveņu mērci ļoti labi garšo ar ceptiem āboliem, kartupeļu klimpām un sautētiem kāpostiem.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kgcepeša gabals150 gspeķis sāls baltie pipari40 gtaukvielas400 mlbuljons500 mltumšais alus ĒKmedus100 gsaldais krējums350 gdzērvenes

Sagatavošana

1

Cepeša gabalu ierīvē ar medījuma gaļas garšvielām vai samaltām kadiķogām, iespeķo. Apcep lielā tauku daudzumā. Pielej buljonu, cep cepeškrāsnī 220 grādos aptuveni stundu.

2

Tad pielej alu, pēc 45 minūtēm pievieno dzērvenes, medu un sutina, līdz gaļa gatava.

3

Ņem laukā gaļas gabalu, no cepeša šķidruma pagatavo mērci, izkāšot to, pievienojot saldo krējumu un uzvārot, līdz mērce burbuļo.

Iesūtīja: Danito

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!