Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Lai arī mīdijas nav tas ēdiens, ko atļaujamies ēst katru dienu, tas pat būtu vēlams, jo šo jūras velšu gaļa ir ļoti veselīga un satur daudz labu vielu. Ja uzskati, ka mīdijas var gardi pagatavot tikai restorānā, tad aizspriedumi tiks kliedēti, izmēģinot šo recepti. Pāris minūtes laika un restorāna cienīga maltīte būs tapusi pašu virtuvē.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 kgsvaigas mīdijas1 ĒKsaulespuķu eļļa2 smalki sakapāti šalotes sīpoli400 mlkokosriekstu piens2 ĒKzaļā karija pasta2 laima lapas1 smalki sakapāts citronzāles stiebrs

Sagatavošana

1

Vispirms mīdijas kārtīgi nomazgā, noberžot pielipušās jūras zāles, smiltis un citus gružus. To vislabāk darīt ar kādu birsti vai arī naža neaso pusi. Notīrītās mīdijas vairākas reizes noskalo tekošā ūdenī, vēlams ļaut tām arī pāris stundas pamērcēties ūdenī. Pēc tam pārbauda mīdijas un izlasa tās, kuru gliemežvāki ir ieplaisājuši vai arī atvērušies. Izmanto tikai aizvērtās mīdijas.

2

Sakarsē pannu ar eļļu un uz lēnas uguns liek cepties šalotes sīpolus. Kad sīpoli kļuvuši mīksti, bet ne brūni, pievieno kokosriekstu pienu, karija pastu, čili, laima lapas un citronzāli. Apmaisa un ļauj sautēties aptuveni 2-3 minūtes, pēc tam var pievienot mīdijas.

3

Uzliek pannai vāku vai arī noklāj to ar foliju un ik pa brīdim pakrata pannu, neatverot vāku, lai mīdijas apmaisītos. Cep aptuveni piecas minūtes vai arī tik ilgi, līdz mīdijas ir atvērušās.

4

Pasniedz mīdijas uzreiz pēc cepšanas, izņemot ārā tās, kas nav atvērušās. Pirms pasniegšanas mīdijas var apslacīt ar svaigi spiestu laima sulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!