Foto: Shutterstock
Katrā no mums slēpjas bērns, kādēļ gan neiepriecināt viņu ar sirsnīgām brokastīm? Pagatavo sirds formā ceptu vēršaci, kas iekļāvusies zeltainā maizes šķēlē, un papildini to ar savām iecienītajām garšvielām!
15Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 olas2 šķēlestostermaize4 ĒKmajonēze pēc garšassāls, pipari1 ĒKsviests pēc garšassmalki sakapāti kaperi vai garšaugi

Sagatavošana

1

Pārzied maizes šķēles no abām pusēm ar majonēzi. Ņem vidēja izmēra cepumu formu un izspied sirdi maizes šķēles centrālajā daļā.

2

Uz vidējas liesmas pannā izkausē sviestu un liec maizes šķēles (arī izspiestās sirdis) cepties.

3

Cep, līdz maize apgrauzdējusies zeltaina (aptuveni 5 minūtes), tad apgriez uz otru pusi un "iesit" sirsniņu vietās olu. Pārkaisi ar sāli un pipariem pēc garšas, samazini liesmu un cep vēl 5-7 minūtes vai, līdz olas baltums ir sarecējis.

4

Ja vēlies, pasniedzot brokastis, vari pārkaisīt maizītes ar smalki sakapātiem kaperiem vai svaigiem garšaugiem - pēc izvēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!