Foto: Michael Mintskovsky
Restorāna "Garāža” šefpavāra Sanda Bruža variācija par krēmzupas tēmu.
24Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

30 mlaugu eļļa20 gsviests100 gsīpoli50 gburkāni350 gķirbji400 gsaldie kartupeļi (batātes)350 gdārzeņu buljons pēc garšasčili pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti30 mllaima sula šķipsnakanēlis šķipsnakardamons LASIM:120 glasis pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari50 gviršu medus ALUS ŽELEJAI:150 mlLielvārdes Gaišais alus šķipsnamuskatrieksts pēc garšassāls5 gželatīns Franču bagete

Sagatavošana

1

Gatavo želeju. Katliņā uzkarsē alu, pievieno muskatriekstu un sāli. Atsevišķi uzbriedina želatīnu, tad pievieno to uzkarsētajam alum, samaisa, atdzesē un liek ledusskapī uz 4 stundām.

2

Katliņā uzkarsē eļļu un sviestu, pievieno smalki sakapātus sīpolus, sarīvētus burkānus, gabaliņos sagrieztu ķirbi un batātes. Pievieno sāli, piparus un apcep pāris minūtes. Pielej buljonu un vāra, līdz dārzeņi ir mīksti.

3

Uzvārīto masu liek blenderī, pievieno čili, laima sulu, kardamonu, kanēli un sablendē viendabīgā masā. Tad lej masu katliņā un vēlreiz uzkarsē.

4

Gatavo lasi. Sakarsē cepeškrāsni līdz 90 grādiem. Apsāla un iepiparo laša fileju, ieziež ar medu, liek krāsnī uz 20 minūtēm.

5

Gatavo maizes čipsi. Nogriež plānu, garu baltmaizes šķēli, ieliek cepeškrāsnī uz 2 minūtēm.

6

Ēdienu pasniedz caurspīdīgā konusveida traukā vai glāzē. Tajā lej krēmzupu, pāri pārliek maizes čipsi, uz tā liek laša filejas gabaliņu, alus želeju, citrona šķēlīti, dekorē ar kresēm vai citiem sezonā piejamiem zaļumiem.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!