Foto: Vida Press
Trausli šokolādes cepumi, kuri ātri vien apēdas, jo ir tik gašīgi un mutē kūstoši, ka roka pati sniedzas tiem pakaļ. Bērniem noteikti patiks piedalīties dekorēšanā, izgreznojot cepumus ar cukura glazūras rakstiem.
25Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gkviešu milti25 gkakao250 gsviests175 gcukurs30 mlsaldais krējums1 gab.olas dzeltenums GLAZŪRAI:150 gpūdercukurs10 mlsilts ūdens

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Miltus sajauc ar kakao.

3

Saputo cukuru ar mīkstu sviestu, tad pievieno saldo krējumu un olas dzeltenumu un kārtīgi iemaisa.

4

Pievieno aptuveni trešdaļu miltu maisījuma un iemaisa. Atkārto šo procedūru vel divas reizes.

5

Tad bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām.

6

Pārkaisa darba virsmu ar pūdercukuru, mīklu izņem no ledusskapja un izrullē.

7

Izspiež no mīklas apļa formas cepumus un liek uz cepamplāts. Plāti liek krāsnī un cep cepumus aptuveni 10-12 minūtes.

8

Izņem cepumus no krāsns un atdzesē.

9

Gatavo glazūru, samaisot pūdercukuru ar ūdeni. Dekorē cepumus ar cukura glazūru, pārkaisa ar cukuru un ļauj glazūrai sacietēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!