Foto: Delfi.ee

Kamēr Latvijā nacionālā stadiona jautājums kārtējo reizi tiek sākts no sākuma, Igaunijā jau apcer Tallinā esošā "Lillekula Stadium", kas sponsoru līguma dēļ pazīstams ar nosaukumu "A. Le Coq Arena", paplašināšanu līdz 30 000 skatītāju vietām, liecina informācija Tallinas pilsētplānošanas iestādes mājaslapā.

Šobrīd 2001. gadā uzceltajā un 2018. gadā paplašinātajā "A. Le Coq Arena" stadionā var sapulcēties 14 336 skatītāju, tomēr šobrīd Tallina jau plāno nākamos soļus, kas ideālajā gadījumā ļautu to padarīt divreiz ietilpīgāku. Stadions, kurā varētu sapulcēties 30 000 skatītāju, ļautu Igaunijai pretendēt uz Eiropas futbola čempionāta finālturnīra rīkošanu kopā ar citām Ziemeļvalstīm vai situācijā, kādā notika "Euro 2020" finālturnīrs, kad to uzņēma 11 valstis. Tāpat Igaunija iegūtu vietu, kur rīkot lielus koncertus. Ideālā gadījumā stadionam gribētu uzstādīt arī izbīdāmu jumtu.

"Ilgtermiņā jautājums būtu par to, vai ir labi partneri šāda plāna īstenošanai," sacīja Igaunijas Futbola asociācijas attīstības direktors Mikels Uibolehts. "Futbola stadions ar 30 000 cilvēku ietilpību nozīmētu arī, piemēram, jaunu un kārtīgu koncertu norises vietu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!