Foto: Shutterstock
Klasiskā siera kūka ir pārbaudīta vērtība, bet tā būs vēl labāka šokolādīgākā versijā, pamatnei izmantojot šokolādes cepumus un arī krēmu papildinot ar šokolādi. Ja pārliesi kūku ar izkausētu šokolādi un uzbārstīsi pūdercukuru, tā nešaubīgi kļūs par ballītes zvaigzni.
150Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gcepumi, piemēram, Selga70 gsviests1 ĒKcukurs1 ĒKkakao120 mlsaldais krējums150 gtumšā šokolāde2 ĒKkakao200 gkrēmsiers1 TKželatīns pēc garšasvaniļas cukurs50 gtumšā šokolāde

Sagatavošana

1

"Selgas" cepumus ar šokolādes garšu saberž ar piestu vai izmantojot blenderi, jācenšas iegūt viendabīga masa. Izkausē sviestu un pārlej cepumiem, samaisa, lai cepumi uzsūktu izkausēto sviestu.

2

Pievieno vienu ēdamkaroti cukura. Liek kūku formā, ar karoti to nedaudz paspaida, lai pamatne kļūst stingrāka. Liek malā atdzist.

3

Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi – šokolādi salauž mazākos gabaliņos, ieliek bļodiņā, kuru "uzsēdina" uz katliņa, kurā vārās ūdens, un lēni maisa līdz šokolāde izkususi.

4

Sakuļ saldo krējumu gaisīgās putās, pievieno padzisušo kausēto šokolādi un kakao pulveri, kas pirms tam izšķīdināts nelielā daudzumā karsta ūdens. Ar blenderi sakul krēmsieru ar cukuru, pēc tam pievieno šokolādes masu un siltā ūdenī izšķīdinātu želatīnu.

5

Mājās krēmsieru var pagatavot saviem spēkiem, recepti atradīsi šeit.

6

Kārto uz cepumu pamatnes un liek ledusskapī sastingt. Pēc tam pārlej ar kausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!