Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Deserts no medus mērcē noblanšētiem nektarīniem, ko pasniedz saldā ēdiena trauciņā ar putukrējumu vai saldējumu. Īpašu garšu desertam piešķirs baziliks, kas patīkami atsvaidzinās un kontrastēs ar augļu saldumu.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
4 ĒKpūdercukurs2 ĒKmedus2 ĒKbaziliks (sakapāts)1 citrons (sula un sarīvēta miziņa)3 nektarīni putukrējums, maskarpones krēms vai saldējums

Sagatavošana

1

Nelielā katliņā ielej aptuveni četras ēdamkarotes ūdens un pievieno pūdercukuru. Katliņu karsē uz lēnas uguns, šķidrumu maisa, līdz cukurs izkusis. Pēc tam palielina plīts liesmu un cukura sīrupu vāra 2-3 minūtes, tad iemaisa tajā medu un karsē, līdz medus izkusis.

2

Kad tas izdarīts, katliņā saber baziliku, citrona sulu un miziņu un kārtīgi apmaisa. Nektarīnus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež vidēji biezās šķēlītēs. Nektarīna šķēles pēc tam ieliek katliņā un apvāra 30-60 sekundes.

3

Kad nektarīni noblanšēti, katliņu noņem no plīts, nektarīnus ar visu saldo mērci pārlej traukā un atdzesē.

4

Desertu pasniedz trauciņos, nektarīna šķēlītes aplejot ar saldo medus un bazilika sīrupu. Klāt pievieno arī porciju saldējuma, putukrējuma vai maskarpones krēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!