Foto: Shutterstock
Interesanta versija tradicionālajam biezpiena Lieldienu desertam – šokolādes pasha. Šokolādes efekts panākts ar kakao, bet biezpiena masa papildināta ar rozīnēm.
720Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gbiezpiens120 gsviests (ist. temp.)3 olu dzeltenumi(M lieluma)100 mlsaldais krējums70 gcukurs90 gpūdercukurs120 grozīnes3 ĒKkakao20 gsarīvēta šokolāde

Sagatavošana

1

Vispirms sablendē vai samaļ biezpienu, lai iegūtu viendabīgu masu.

2

Atsevišķā traukā sakuļ sviestu, kam pievienota puse no cukura un puse no pūdercukura. Citā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar atlikušo cukuru un pūdercukuru.

3

Citā bļodā sabērtajam biezpienam pievieno sakulto sviestu un kārtīgi samaisa. Tad masai pievieno sakultās olas un kārtīgi samaisa vēlreiz.

4

Kad tas paveikts, biezpiena masai pievieno kakao, kārtīgi samaisa un tad masā iecilā rozīnes. Beidzamais solis – uzputo saldo krējumu un iegūto putukrējumu iecilā gatavajā pashas masā.

5

Sagatavo mitru marli – to ieklāj bļodā vai formā. Tad marlē liek biezpiena masu. Marli aizvīsta un uzliek slogu. Notur ledusskapī nakti, lai iztecētu liekais šķidrums.

6

Nākamajā dienā uzmanīgi atvīsta marli un pārliek pashu uz servējamā šķīvja. Gatavo pashu pārkaisa ar sarīvētu šokolādi.

Priecīgas Lieldienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!