Foto: Shutterstock
Kārdinošs deserts Valentīna dienai un ne tikai. Ogu svaigums, siera maigums un alus rūgtums radīs romantisku noskaņu, ļaus atzīties mīlestībā, kā arī, iespējams, palīdzēs lūgt piedošanu.

"Lai jums viegli un skaisti pagatavot un abiem labi garšo! Iepriecini savu mīļoto!" iesaka "Lido" šefpavāre Ilga Joma.

Pagatavošana:

Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru stingrās putās, pievieno krēmsieru.

Gatavojot alus mērci, izspiež sulu no puses laima, pievieno 2 olu dzeltenumus, 50 g "Lielvārdes" kviešu alus vai "Lido" alus un 2 ēdamkarotes cukura.

Visas mērces sastāvdaļas samaisa, liek karstā ūdens peldē un turpina maisīt, līdz masa kļūst krēmīga.

Uz šķīvja kārto ogas, blakus liek siera krēmu un uzlej alus mērci. Dekorē ar piparmētru lapiņām un marakujas augļa sēklām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!