Foto: Shutterstock
Spāņu gaumē gatavots, sātīgs brokastu ēdiens – tomātos ceptas olas ar bekonu un čorizo desiņām. Īpaši labi garšos ar šķēli svaigi grauzdētas maizes.
35Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.bekons, šķēles100 gčorizo4 gab.olas pēc garšassāls pēc garšaspipari, malti1 gab.sīpols, vidējs0.5 ĒKcukurs3 gab.ķiploks, daivas saujazaļie zirnīši pēc garšaszaļumi400 gkonservēti tomāti

Sagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Zaļumus sakapā.

2

Pannā sakarsē eļļu, liek cepties bekonu un čorizo šķēles un cep 3 – 4 minūtes, līdz tās ir kraukšķīgas un zeltainas. Bekonu un čorizu izņem no pannas un uzliek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekie tauki.

3

Tad bekona taukos liek cepties sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno tomātus, cukuru, sāli, piparus un turpina sutināt 8 – 10 minūtes, līdz mērce sabiezē. Ja vēlas, lai ēdiens ir pikants, var pievienot čili piparus.

4

Izmantojot koka karoti, mērcē izveido 4 iedobumus un katrā no tiem iesit olu, brīvajās vietās saliek bekonu un čorizo, pievieno zirnīšus.

5

Pannai uzliek vāku un uz mazas liesmas turpina gatavot ēdienu 6 – 8 minūtes, līdz olas ir sasniegušas tīkamu konsistenci.

6

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!