150Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 15
6 olu dzeletenumi1 glāzepiens600 gmilti150 gsviests200 gcukurs40 graugs50 gmandeles citrona miziņa sāls1 ola pārziešanai
Sagatavošana
1
Pienu, sviestu, sāli, raugu un daļas miltu samaisa rauga mīklu. Mīklu noliek siltumā uzrūgt.
2
Uzrūgušai mīklai pieliek ar cukuru saputotus olu dzeltenumus, piemīca pārējos miltus, citrona miziņu un sakapātas mandeles.
3
Vēlreiz uzraudzē, izveido kliņģeri ( kā to darīt, stāstījām te). Atkal uzraudzē, pārziež ar olu, cep gatavu.
4
Liekot galdā, grezno ar mētru vītni vai ziediem. Bērnam ap kliņģeri saliek svecītes — atbilstoši viņa gadu skaitam.
5
Kliņģerim vēl var pielikt marmelādes, sukādes, rozīnes u.c.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit