Saldais kārdinājums – karstā olu dzeltenumu zupa, kurā peld veselas zemenes. Būs īstais deserts vēsākajām un lietainākajām dienām, kad kaut nedaudz apsildīties ar vasaru. Viegli un garšīgi!

Pirms sāc gatavot, noteikti apdomā, kur to darīsi – šos desertus vari likt elektriskajā grilā, cepeškrāsnī vai pat uz dārza grila.

45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 olu dzeltenumi3 ĒKpūdercukurs2 ĒKAmaretto liķieris0.25 TKvaniļas ekstrakts10 mazas zemenes pūdercukurs garnēšanai PIEDERUMI:2 mazas, seklas desertu bļodiņas (siltumizturīgas)

Sagatavošana

1

Lielā katlā lej verdošu ūdeni, bet tajā liek siltumizturīgu bļodu. Pēc tam bļodā liek olu dzeltenumus, cukuru, amareto un vaniļas ekstraktu.

2

Sastāvdaļas rūpīgi sakul, pārbaudot, lai bļodas pamatne nepieskartos karstajam ūdenim. Masu labi sakul ar rokas mikseri, līdz tā ir bieza, bāla un gaisīga – miksera slotiņai stingri jāpielīp sakultajām olām.

3

Bļodu ņem ārā no siltā katla un masu pakuļ vēl kādu brīdi. Pēc tam lej divos deserta traukos.

4

Katrā trauciņā ieliek pa piecām veselām zemenēm.

5

Deserta bļodiņas liek uz cepamās pannās un iekšā cepeškrāsnī (180 grādos 5 līdz 10 minūtes), elektriskajā grilā vai uz parastā grila cep, līdz deserta virskārta ir kļuvusi zeltaini brūna.

Garnē ar pūdercukuru un pasniedz karstu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!