Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Āzijas virtuves klasika – vokpannā gatavots ēdiens. Šoreiz olu nūdelēm klāt liktas nedaudz apceptas šitake sēnes ar paša gatavotu saldi sāļo mērci. Asumiņam klāt ķiploki un sīpols, bet krāsai – Āzijas kāposts. Ja nu mājās nav vokpannas, droši var izmantot arī parasto, maltīte tāpat izdosies.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
30 mlsojas mērce30 mlmedus30 mlrīsu vīns (vai sauss šerijs)5 mlsezama eļļa300 golu nūdeles10 mlzemesriekstu eļļa2 ķiploku daiviņas1 bunte sīpolloki200 gšitake sēnes1 bunte Āzijas kāposts sezama sēklas

Sagatavošana

1

Trauciņā sajauc sojas mērci, rīsu vīnu, medu, sezama eļļu, un noliek malā.

2

Pagatavo olu nūdeles pēc norādījumiem, kas rakstīti uz to iepakojuma, nosusina un atstāj siltajā bļodā.

3

Ņem vokpannu un uzkarsē tajā zemesriekstu eļļu. Pannā saber sakapātus sīpollokus un saspiestas ķiploku daiviņas, maisot cep aptuveni divas minūtes.

4

Ņem šitake sēnes (pirms lietošanas 10h izmērcē ūdenī, nogriež kātiņus un sagriež uz pusēm) un arī ber vokpannā, maisot cep aptuveni piecas minūtes.

5

Vokpannā sēnēm pievieno Āzijas kāposta (pok choi) lapas un pagatavoto sojas mērci, apmaisa un pannu ņem nost no plīts.

6

Pasniedz nūdeles, liekot tās uz šķīvjiem. Pa virsu liek apceptās sēnes ar dārzeņiem, bet visu apkaisa ar apgrauzdētām sezama sēkliņām.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!