Pamatbuljons lietošanai uzreiz, vai sasaldēt un lietot pēc vajadzības.

No liekajiem taukiem attīrītu vistas gaļu un ribiņas sagriež lielos gabalos, liek katlā ar ūdeni. Pievieno ingveru un sīpolus (katrs sasiets mezglā). Ļauj ūdenim uzvārīties un nosmeļ putas, kas veidojas virspusē. Nogriež mazāku uguni un vāra (bez vāka) 2-3 stundas.

Nokāš buljonu, izņem gaļu, ingveru un sīpolus. Pievieno šķidrumam vīnu vai šeriju un vēlreiz liek vārīties. Vāra 2-3 min.

Atdzesētu liek ledusskapī. Buljonu var glabāt 4-5 dienas. To var sasaldēt mazos trauciņos un atkausēt pēc vajadzības.

Iesūtīja: ebite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!