Foto: Shutterstock
Panetone ir tradicionāla itāļu svētku maize. Garda, salda, viegla un poraina tā burtiski kūst uz mēles. Sukāžu gabaliņi un kaltētās dzērvenes ir kā mazi pārsteigumi. Folijā ieklātu, šo keksu varēsi uzglabāt divas nedēļas, turklāt tas nezaudēs savas lieliskās garšas īpašības.
230Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gkviešu milti + pārkaisīšanai17 gsausais raugs100 gcukurs200 mlpiens3 gab.olas1 TKvaniļas ekstrakts200 gsviests, mīksts150 gkaltētas dzērvenes100 gsukādes85 gbaltā šokolāde, sasmalcināta1 gab.ola2 ĒKmandeļu pārslas

Sagatavošana

1

Miltus, tējkaroti sāls, cukuru un raugu samaisa.

2

Atesevišķā bļodā liek olas , vaniļas ekstraktu un sakuļ.

3

Pienu uzsilda līdz ķermeņa temperatūrai.

4

Miltiem pievieno pienu, sakultās olas un maisa līdz izveidojas mīksta, viendabīgas konsistences mīkla. Pārklāj bļodu ar drāniņu un ļauj mīklai aptuveni 1h uzbriest.

5

Pievieno mīksto sviestu, iestrādā to mīklā un ļauj mīklai vēl stundu nostāvēties.

6

Pievino mīklai dzērvenes, sasmalcinātas sukādes, rīvētu šokolādi un iemaisa, lai sastāvdaļas mīklā ir viendabīgi izkliedētas.

7

Izklāj cepamo formu ar cepamo papīru, atstājot augstas malas, jo cepoties maize briedīs.

8

Pārkaisa darba virsmu ar miltiem. Rokas iberzē ar miltiem, jo mīkla būs ļoti mīksta. Ātri darbojoties, liek mīklu uz virsmas un saveļ to bumbā. Liek mīklu formā un ļauj tai uzbriest 30 minūtes.

9

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

10

Pārsmērē mīklas virspusi ar sakultu olu, pārkaisa ar mandelēm. Liek krāsnī cepties uz 45-50 minūtēm, līdz mīkla ir kārtīgi uzcēlusies un maize ir zeltaini brūna. Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz.

11

Folijā ietītu, šo keksu var uzglabāt vismaz 2 nedēļas, un pat ilgāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!