Foto: Shutterstock
Cepeškrāsnī cepta, svaiga un garda paniņu bulciņmaize, kas derēs gan burgeru gatavošanai, gan dažādu pildījumu smērēšanai.

Receptē mīcīšana prasīs aptuveni 10 minūtes, raudzēšana, kamēr dubultojas apjomā, 90 minūtes (istabas temperatūrā, bet maizes mašīnā varētu būt 45 minūtes).

Bļodā sajauc miltus ar sāli un rūpīgi samaisi ar dakšiņu. Raugu atsevišķā traukā sajauc ar paniņām, samaisi un atstāj uzrūgt.

Miltu bļodai pamazām lej klāt paniņas un maisi, lai veidojas viendabīga mīkla. Turpini mīcīt mīklu, līdz tā kļūst elastīga un nelīp pie rokām.

Uzrūgušo mīklu sadala 12-18 daļās un veido bumbiņas, kuras liek uz plāts ar cepamo papīru un pārsedz ar dvieli.

Raudzē vēl vismaz 45 minūtes istabas temperatūrā.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādus karstu.

Pārsmērē bulciņas ar olu, kas ir sakulta ar 1 ēdamkaroti ūdens.

Ja vēlas, pārkaisa ar sēkliņām (ķirbju, saulespuķu, sezama).

Cep cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes.

Iesūtīja: Diankin

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!