Foto: Shutterstock
Pagatavo plāno pankūku mīklu un eļļa cep pankūkas no abām pusēm.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

50 gkviešu milti125 mlpiens1 ola sāls eļļa100 gsēnes (šampinjoni, baravikas, gailenes u.c.)15 gsīpoli15 gsviests vai margarīns sāls, pipari25 mlsaldais krējums pētersīļi

Sagatavošana

1

Pildījums: sasmalcinātus sīpolus sviestā vai margarīnā apcep, pievieno sīki sagrieztas notīrītas, applaucētas sēnes un cep, līdz šķidrums iztvaikojis. Tad uzkaisa sāli, maltos piparus, pielej saldo krējumu un izkarsē. Pēc tam pievieno pētersīļu zaļumus.

2

Uz plānās pankūkas liek sēņu pildījumu, saloka, pankūkas liek ugunsdrošā veidnē, pārsmidzina ar izkausētu sviestu un cepeškrāsnī izkarsē.

Recepte no grāmatas "Latviešu ēdieni" (N. Masiļūne, A. Pasopa, Rīga, 1986)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!