Foto: DELFI

Karbonādes ar siera cepurīti, protams, ir kļuvušas par klasiku, kas iet pie dūšas gan ikdienā, gan svētkos. Šoreiz trekno majonēzes restīti piedāvājam aizstāt ar saldskābu upeņu ievārījuma mērci – vienaldzīgus ēdājus pie galda neredzēsi!

50Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
10 šķēlescūkgaļas karbonāde2 ĒKDižonas sinepes8 ĒKupeņu ievārījums6 ĒKaveņu etiķis pēc garšassāls, pipari pēc garšaseļļa

Sagatavošana

1

Bļodiņā sajauc ievārījumu un sinepes.

2

Pannā sakarsē eļļu un cūkgaļas gabaliņus apbrūnina no abām pusēm. Pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, apziež ar ievārījuma un sinepju maisījumu.

3

Pannai liek vāku, nogriež mazāku liesmu un ļauj gaļai sutināties 20 minūtes.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 60 grādiem, karbonādes pārliek lēzenā cepešpannā un ieliek krāsnī, šādi gaļa paliks silta, kamēr gatavosi mērci.

5

Pannā, kur cepta gaļa, ielej etiķi un uzkarsē, visu laiku maisot, lai brūnumiņš atlec no pannas. Kad šķidrums nedaudz iztvaikojis, to ņem nost no uguns un mērci pārlej gaļai un pasniedz.

Upeņu ievārījuma vietā vari izmantot citu skābenu ogu ievārījumu, piemēram, brūkleņu vai dzērveņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!