Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Lieliska pusdienu vai vakariņu maltīte – baltvīnā sutināta vista ar vīnogām. Pēc tam no sakarsētā dievu dzēriena pagatavota garda mērce, kurai pievienots saldais krējums.
70Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
30 gsviests1 ĒKsaulespuķu eļļa4 gab.vistas kājas1 gab.sīpols250 mlbaltvīns100 mlsaldais krējums250 gzaļās vīnogas bez kauliņiem

Sagatavošana

1

Lielā pannā uzkarsē sviestu un eļļu un liek tajā vistas kājiņas ar ādas pusi uz leju. Cep aptuveni piecas minūtes uz vidējas uguns, lai apbrūninātu ādiņu. Kad viena puse apcepta, vistas kājas griež otrādi un apcep vēl piecas minūtes. Pēc tam ņem laukā no pannas.

2

Pannā ber sakapātu sīpolu un cep aptuveni 5-7 minūtes, līdz sīpola gabaliņi ir mīksti un caurspīdīgi.

3

Vistas kājas liek atpakaļ pannā pie sīpoliem un pievieno baltvīnu. Pannai uzliek vāku un sutina vistu 25-30 minūtes, līdz brīdim, kad vistā iedurtais virtuves piederums neparāda, kā no tās gaļas tek sulas.

4

Vistas kājiņas ņem laukā no pannas un karsē baltvīna mērci tik ilgi, līdz tās apjoms samazinājies uz pusi un izveidojusies mērces konsistence.

5

Pievieno saldo krējumu, vīnogas un sāli un piparus pēc patikas.

6

Mērci vāra tik ilgi, līdz tā ir viegli sabiezējusi, pēc tam vistu liek atpakaļ pannā un pasniedz.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!